Tokyo Design Studio De vorm van nigirisushi

€5,95 €4,95
Artikelnummer: 4503
Beschikbaarheid: Op voorraad (10)
Levertijd: Orders besteld voor 20.00 uur de vorige avond worden op Maandag en donderdag ochtend verstuurd.

De vorm van nigirisushi

Maak Sushi Nigiri Dit Doe Je Met Deze Handige Sushi Nigiri Vorm. Op de rijst komt een plakje rauwe vis, of ei, dan wordt het sushi tamago. In onze winkel verkopen we ook de beroemde tamagopan om gemakkelijk tamago, Japanse omelet, te maken.

Tips voor het maken van Japanse sushi Nigiri:

1) Veeg de vorm af met een beetje water, houd de vorm net onder de kraan en schud goed en tik erop met een handdoek.
Het is belangrijk dat de sushi rijst van goede kwaliteit is.

Na het koken moet de rijst op kamertemperatuur worden gebracht door de rijst regelmatig, bij voorkeur met een houten rijstlepel om te roeren. Hierna wordt de rijst afgedekt met een deksel dat is gevouwen in bijvoorbeeld een handdoek. Het duurt even voordat de sushi rijst op kamertemperatuur is. Als de rijst te heet is, kan de rijst plakken. De rijst mag niet te vochtig zijn.

2) De sushi rijst kan in de nigiri-vorm. Druk de rijst in de nigiri vorm gelijkmatig aan. Verwijder vervolgens het deksel en druk voorzichtig op de bodem van de vorm om de rijst te verwijderen (zoals bij ijsblokjes).
De nigiri-vorm heeft inkepingen aan de onderkant, waardoor hij flexibel is om de rijst uit vorm te krijgen.

3) De vormpjes mogen niet in de vaatwasser of in de buurt van bijvoorbeeld het fornuis. Voorzichtig schoonmaken met een vochtige doek.

Lengte: 15 cm

Voor 5 stuks nigiri sushi

0 sterren op basis van 0 beoordelingen