Japanse wierook

Japans Servies Online is de eerste in Nederland die deze uitstekende kwaliteit Japanse wierook van Hyogo Prefecture aan haar klanten aanbiedt.

Het assortiment van Awaji Island kohshi bestaat uit de volgende series:

  • The Japanese Fragrance Series,
  • The Finest Selection Series 
  • The Four Seasons Series 
  • Wierook houders

In tegenstelling tot wierook uit India is Japanse wierook niet gemaakt van een bamboe stokje als basis maar bestaat geheel uit de natuurlijke grondstoffen van de wierook zelf. Hierdoor brandt de wierook in zijn geheel op en geeft ook de uitstekende kwaliteit van deze handgemaakte wierook weer.

https://www.youtube.com/watch?v=N0zVTG-emSU&feature=youtu.be

 

Geschiedenis van de wierook

In Japan neemt wierook al sinds eeuwen een belangrijke plaats het dagelijkse leven en de cultuur van de Japanner in.

Wierook werd oorspronkelijk gebruikt in tempels om de goden te eren. In Japan wordt wierook nog steeds gebruikt tijdens geloofsrituelen en op de begraafplaats om de overledenen te eren.

Kijk hier voor een filmpje hoe de wierook van Awaji gebruikt kan worden voor een ceremonie op de begraafplaats.

https://www.youtube.com/watch?v=pf2AmM9aegU&feature=youtu.be

Wierook heeft een lange geschiedenis, sterk verbonden met het Boeddhisme. Men zegt dat de oorsprong van de wierook ligt in het Pamir gebergte in Tajikistan, waarna het naar India gebracht werd voor verdere ontwikkeling. Het ontstaan van het Boeddhisme rond de tweede helft van de 5e eeuw voor Christus had een grote invloed op de productie van wierook. De wierook werd een onderdeel van de geloofsrituelen en uiteindelijk kwam de wierook in Japan. In de oudste geschreven geschiedenis van "Nihon Shoki" in 595 werd er al over wierook geschreven.

Op het Japanse eiland Awaji wordt ongeveer 70% van alle Japanse wierook gemaakt.

De geschiedenis van de wierook op het eiland Awaji gaat terug naar het jaar 1850 toen een dorpeling, Tatsuzo Tanaka, de techniek van het wierook maken uit Senshi Sakai (omgeving Osaka) op het eiland introduceerde.

Door de gunstige geografische ligging en de goede transportverbindingen en het gunstige klimaat kwam de wierook productie op het eiland Awaji snel tot bloei. Ongeveer 60% van de bevolking die oorspronkelijk vissers waren, bekwaamden zich in de vele aspecten van het maken van de wierook.

Toepassingen van Japanse wierook

Tegenwoordig wordt wierook in de Westerse wereld gebruikt voor meditatie, betere concentratie, ontspanning en om een relaxte sfeer te creëren. Ook op kantoor, praktijk voor reiki, acupunctuur, shiatsu, schoonheidssalons of in restaurants kan de wierook van Awaji Island koh-shi goed worden gebruikt.

Zojuist kregen wij een prachtige video van onze Japanse leverancier uit Japan.

Japan.https://www.youtube.com/watch?v=dWpC-Bk-pqE&feature=youtu.be

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »